10 steg som inspiration för dig som vill starta eget!

Så här i semestertider tror jag att det är många som går och funderar på om det finns ett annat sätt att leva livet på? Enligt undersökningar så har nästan 80% av oss någon gång drömt om att starta eget. Går du i tankarna nu, så har jag inspirerats av ett mail jag fick i midsommar veckan kring hur jag har gjort för att framgångsrikt drivit företag i snart 30 år!

  1. När jag kom på min idé om eget företag köpte jag ”Stora eget handboken” och fyllde med stor lust in den! Jag gjorde kalkyler, affärs och marknadsföringsplaner. Jag har fortfarande kvar den och jag måste säga att jag ger mig själv guldstjärna för att jag gjorde jobbet och förberedelsen. Nu för tiden finns det en uppsjö av liknande böcker, köp en och gör hemläxan!

 

  1. Just att göra jobbet blir faktiskt andra rådet. Gör jobbet, fuska inte! Framförallt inte med ekonomin, inga glädjekalkyler och inse att utan buffert är det svårt att starta företag. Hur du ska skaffa din, kommer du på om du tillräckligt mycket vill detta. Känn efter i magen, är du tvungen att göra detta? Se på din företagsstart med ett professionellt anslag. Slarva inte och var inte lat. Som jag påpekade i förra inlägget så är det hårt arbete! Och det blir inte enklare med åren. Möjligen ännu roligare!

 

  1. Tro på dig själv och lär dig det som kvävs. Jag kunde knappt rida när jag startade islandshästgården, jag var ingen föreläsare, när jag började med utbildningsverksamhet. Samtidigt som jag startade mitt första företag var jag gravid för första gången och hade ingen aning om hur man skulle vara en bra förälder. Det var ingen som ifrågasatte min möjlighet att bli en framgångsrik mamma, däremot tror jag nästan att alla ifrågasatte min möjlighet att bli en framgångsrik företagare. Med det vill jag säga, gör det du vill och känner för! Det behöver nödvändigtvis inte vara det du kan! Du lär dig på vägen! Se till att du tycker det du gör är roligt! Jag lärde mig både att bli en bra mamma och företagare. Jag måste även säga att kombinationen är toppen! Hur kan man vara förälder med ett 8-5 jobb och 5 veckors semester? Bara sommarlovet är ju 10 veckor. Hämta och lämna på dagis efter långa arbetsdagar? Nej, jag bestämde mig tidigt för att det är inte för mig!

 

  1.  Ta inga onödiga risker! Är av bankerna, de avskyr ordet risk och minimerar dem så mycket som möjligt. Om du verkligen vill starta så kommer du att vara påhittig och finna din väg!

 

  1. Påhittig är ett ord jag gillar! Just nu är entreprenör och innovation modeord. Jag tycker mer om ordet påhittig. Det krävs mycket improvisation och att finna nya vägar för att lyckas!

 

Jag tror detta räcker för idag. Detta var de första 5 tipsen jag kom på. Nästa kommer jag inom snart lägga ut här på bloggen. Gör nu din hemläxa så länge och fundera på hur listan av dina 5 tips skulle se ut. Det gäller ju som sagt var att hitta din väg!

IMG_3188


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen