Längtar du tillbaks till jobbet efter semestern?

Så här i slutet av semestern kanske man går runt och funderar på om man verkligen vill tillbaks till sitt jobb?

Jag och en kollega satt just och pratade om detta, framtiden och hur man gör för att få drömjobbet.

Min kollega gav ett exempel om en person som hade varit mitt uppe i en rekryteringsprocess. Sista frågan vid sista intervjun var: ”vill du ha jobbet?”

Personen svarade då: ”jag måste gå hem och tänka över det”. Ridå, jobbet gick till någon annan som utstrålade mer entusiasm och djävlar anamma.

När båset är tomt, saknar man kossan, sent ska syndarna vakna och alla de där efterkloka ordspråket. Killen kom nämligen först då på att detta hade varit drömjobbet och drömarbetsplatsen.

Vad gör gör han då? Blir nedslagen eller tar det som ved på brasan?

Han tackar sin lyckliga stjärna, nu vet han ju vad han vill, googlar fram alla liknande företag, det blir en lista på 126 stycken. Sätter upp steg som ska tas för att hitta den framtida arbetsgivaren, allt strukturerat i ett excellark.

Vad händer sen tror du?

Han hinner inte äns börja jobba med aktiviteterna i excellarket, utan ny möjlighet bara dyker upp här i flödet på LinkedIN och en ny rekryteringsprocess inleds. Denna gång är killen på tårna, proccen går fort och jobbet blir hans. Grattis!

Det roligaste i kråksången är att den nya arbetsgivaren var med på excelarket.

Då tänker jag att om du gör ditt, så gör Universum sitt:)

Stor #guldstjärna till killen som nu efter semestern börjar på sitt drömjobb och till alla andra som sätter upp och når #mål#argumenerar för sin sak och gör det som krävs för att leva det liv de vill leva🌟!

Attityden och viljan är avgörande, samt att du tar alla de där små stegen. Har du tagit några små steg som har lett fram mot ditt mål?


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen