Hjälp! Jag vill starta eget!

Hej Karin!

 

Jag undrar om du kan hjälpa mig? Jag skulle behöva din hjälp. Jag har en massa ideer som jag vill förverkliga. Nu! Innan det är försent! Du har ju  lyckats bygga upp en egen verksamhet? Jag skulle också vilja det.

Hur gör man?

Jag har mitt koncept klart för mig. Jag vet bara inte hur jag ska lyckas ta mig dit..Har du några tips?

Jag undrar också om jag får intervjua dig när jag startar min egen webbtidning om framgångsrika kvinnor?

Med vänlig hälsning, Anna

———————————————————————————————————————————————————————————————

 

Denna fråga fick jag under sommaren och jag bestämde mig för att svara i ett blogginlägg, eftersom jag ganska ofta stöter på människor som undrar hur man gör för att starta och driva eget.

Nedan kan du läsa mitt svar till Anna:

 

Ja Anna, hur gör man?

 

Det finns tyvärr inga lätta svar på den frågan. Men om jag skulle våga mig på en sammanfattning av min resa så skulle den vara enligt nedan:)

 

Ofta ger jag rådet till människor att INTE starta företag. Kan ju verka lite konstigt, men det finns inget som är så svårt som att driva eget företag. Att ta ansvar för sin egen försörjning, år efter år. Om man nu ändå känner att man vill göra det, så gratulerar jag till det. För det är även min övertygelse att det finns inget bättre sätt att leva livet på än som egen företagare! Känslan av att lyckas är obeskrivlig, att inte ha någon chef är fantastiskt och att varje morgon vakna och vilja gå upp av sin egen motor är bästa motivatorn!

 

För min del hade jag inget val! Inte så att jag inte hade ett jobb, då för 27 år sedan när jag startade, tvärt om jag hade massor av jobb. Jag var mitt i en framgångsrik karriär och hade ett välbetalt jobb. Men jag fick min idé och jag levde, andades och drömde om den 24/7!

 

Idén var långt ifrån det jag gör idag. Min företagsresa började genom att starta en Islandshästgård.

IMG_5044

Det tog mig ca 2 månader från det att jag kom på idén till att jag i, tur och ordning:

 

Köpt gård, köpt hästar, stallat in hästarna hos kompisar, tränat på ridning, sålt hus i Stockholm och flytta till Stenungsund.

 

Det var en rivstart av stora mått och tanken att det inte skulle gå fanns inte i våra huvuden. Jag skriver våra, för min man Anders var lika stor del i företaget, då som nu och jag tror även det är en förutsättning. Hela familjen måste vara med på tåget!

 

Jag tror att livet blir som man önskar, det gäller bara att veta vad man ska önska! Jag tror på Universum eller kalla det vad du vill. Attraktionslagen är ju populär nuförtiden, jag tror även att kruxet är att vi inte känner i hela kroppen att detta är det jag vill! Innan du har den känslan, kommer inget att hända. Du skickar ut fel signaler!

 

Vad och hur du ska göra Anna, det vet jag inte, men jag är helt övertygad om att alla har vi vår väg. Finn den!

I nästa blogginlägg ska du få en checklista på 10 steg som ja gjorde och som kanske kan inspirera dig!

 

 

 


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen