Karin i media

Några utdrag från press och media

Sveriges Radio

"Är du later, smarter eller blyger när du löneförhandlar?"

Karin Klerfelt som arbetar med att lära ut argumentationsteknik brukar dela in de som ska löneförhandla inom tre kategorier.

– Jag brukar prata om de smarta, de lata och de...

VD tidningen

"8 tips för att höja din vd-lön!"

Kundnytta och aktieägarvärde. Det är de två viktigaste faktorerna som man ska lyfta fram som vd när man löneförhandlar. En genomtänkt strategi framtagen innan själva...

ComputerSweden

"Argumentera med känsla och skryt"

Vad är kärnan i att argumentera rätt?

– Först och främst måste du erkänna för dig själv att du vill få en annan människa att göra som du vill. Många vågar inte riktigt stå för det.

– Sedan ska du inte använda så många argument. Det räcker med tre som är bra. Har du för många blir det otydligt....

Chef.

"Därför gör andra inte som du vill"

Som chef handlar en stor del av vardagen om att övertyga, övertala eller att vinna andras förtroende. Att få folk att göra som du vill, helt enkelt. Karin KlerfeltKarin Klerfelt driver utbildningsföretaget Astarcan och är författare till nya boken Argumentera och...

Aftonbladet

"Så maxar du din lön"

Karin Klerfelt ger bästa tipsen för en höjd lön och Henrik Fexeus analyserar Barack Obamas ledarstil...

Aftonbladet

"Så maxar du din lön"

Karin Klerfelt ger bästa tipsen för en höjd lön och Henrik Fexeus analyserar Barack Obamas ledarstil...

Läs några fler utvalda pressklipp här

Konferensvärlden ”Kunskap på Sverigeturné”

http://issuu.com/compro/docs/konferens-2-09/86

 

Computer Sweden ”Väl förberedd förhandlare hamnar inte i underläge”

http://internetworld.idg.se/2.1006/1.196147/val-forberedd-forhandlare-hamnar-inte-i-underlage

 

Dagens Ledare ”Undvik de vanligaste säljtabbarna”

https://issuu.com/hkmpublishing/docs/019marknad_7_2008


Tidningen Chef ”Hallå där Karin Klerfelt som hjälper chefer bli stjärnor på jobbet … ”

Hur blir man en stjärna?

”Hitta dina gratis diamanter, din största potential där du kan bli som mest framgångsrik. Att bli stjärna handlar inte om att alla ska bli Madonna eller fotbollsproffs, utan att definiera sin egen grej. Framgångsrika personer har en sak gemensamt: De är tydliga med vad de vill och kan. Du kan det du vill. Framgång är varken tur eller gratis. Ditt liv är dina egna val. Du måste sätta mål och arbetat på dem.”

Men Jante då?

”Jag är övertygad om att alla har inneboende strävan att bli bra, uppmärksammade och sedda. Så: Sikta på att bli bäst och ’make it glitter and shine’. Det har tagit mig själv tre år att sluta säga att det egentligen inte är jag som är bra utan mina kunder. Jag lyfte hela tiden bara fram andra. Nu står jag för att jag själv är en stjärna.”

Vad gör man för att inte bli för kaxig och skrämma andra?

”Du ska vara en stjärna i ditt eget liv – det är viktigt att komma ihåg, inte minst som chef. Det handlar inte om att glänsa på någon annans bekostnad eller ta all plats själv. Du kan vara ödmjuk utan att be om ursäkt för dig själv.”

Hur blir man en bättre chef om man briljerar som stjärna?

”Om du ger dig själv energi kan du också ge energi till andra. Det smittar av sig. Känner du dig som en stjärna kommer det avspegla sig i ditt yttre. Det är precis som stjärnorna på himlavalvet, de glänser ända ner till oss. Livet blir skittrist om du inte ökar din entusiasm. Om du vågar glänsa visar du dina medarbetare att det är tillåtet och kan sporra dem att också bli stjärnor.”

Hur odlar du din egen stjärnstatus?

”Jag har nyss köpt en bil med stor stjärna på huven. Den är kaxig, sportig, röd och snabb. Den passar mig perfekt. Det tog mig ett år att förverkliga den drömmen. Den kommer att göra att jag glittrar, skiner och får ännu mer energi som jag kan sprida vidare.”

CECILIA NORRBY

Rulla till toppen