När du tar betalt sätt på dig VD kostymen!

Hur kommer det sig att om jag anlitar en rörmokare som ska lägga om mina avloppsrör, så betalar jag väsenligt minde än om jag får nya kablar till mitt IT-nätverk dragna? Om det är rör eller kablar som dras, vad spelar det för roll? Hur kommer det sig att priserna är så olika?

Förmodligen är det så att när jag ska anlita en rörmokare, så förhandlar jag pris med rörmokaren direkt eller möjligen med arbetsledaren som själv har varit rörmokare någon gång. De tjänar inte så mycket pengar själva och tänker att de inte kan ta för mycket betalt.

Om jag däremot ska anlita några IT-tekniker så förhandlar jag förmodligen med någon sorts tjänsteman, kanske säljaren eller vd. De tjänar betydligt mer och är därför inte lika blyga med att ta betalt.

Vad säger detta dig? Jo, så fort du är ute och säljer – sätt på dig VDkostymen, oavsett vilken befattning du har eller vem det är som genomför själva leveransen. Träna på detta och du kommer att slipa dina argument för högre pris och få pondus. På så sätt skapar du förtroende för dig själv och växer som affärsman resp kvinna.

 


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen