Micromål! – vad är det?

Jag tror att vi är ganska bra på att sätta mål! I det stor, dvs Företagets strategiska mål, omsättning vinst. Jag tror även att vi personligen skapar mål, åtminstone typ Nyårslöften, läs mer om det här!

Nu vill jag slå ett slag för att sätta micromål.

Med micromål menar jag små, mål som du sätter varje dag,  särskilt bra att använda för dina möten! För mig passar det allra bäst vid kundbesök!

Så här gör jag:

1. Ta fram ett vanligt notisblock och rita en stor STJÄRNA på det. Varför Stjärna? Läs här!

2. Skriv ned tre mål, som du vill uppnå på detta möte. Varför tre? Läs här!

3. För mig funkar detta bästa när jag kör bil. Jag kör ut till kunden, parkerar bilen, tar fram mitt notisblock och det sista jag gör innan jag går in på mötet är att skriva mina tre mål. Målen sitter då i kroppen! Klistrar fast notisen på ratten och går sen  upp på mötet.

4. När jag kommer ner efter mötet så är just mina mål det första jag möts av. Jag blir glad varje gång jag ser det och det blir en direkt återkoppling och avstämning av måluppfyllelsen!

Faktum är att varje gång jag gör detta så, når jag mina mål!

 


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen