Nu är det dags att ta fram 2021 års MÅL – 5 enkla steg

 I december är det prime time för att ta fram hur nästa år ska bli. Så här gör jag. Hur gör du?

Den 11 december ska jag leda ett workshop för Talarföreningen i att sätta mål och visioner för 2021. Jag har tagit fram en förberedelse inför workshopet för dem. Kanske får även du hjälp av detta?

Steg 1

Hela december går jag runt och funderade, med siktet inställt på att mina mål ska vara färdiga  senast på Nyårsafton.

Att ta fram mål tar tid och är faktiskt rätt svårt, tycker jag. Var disciplinerad och målstyr ditt arbetet.

Steg 2

Tid är vår största och viktigaste tillgång. Det är den vi skall disponera och bestämma över och det är det vi ska göra nu inför nästa år. Tid är inte  något som kommer, det är något vi har och gör något av. Jag gillar nyckeltal, så under flera år har jag satt upp 20-10-20 resp 75 som viktiga nyckeltal för mig. Det är en  uppdelning i hur jag ska spendera min tid resp hur mycket jag ska (det klassiska...) väga!

Steg 3

Ibland kan det ta stopp! Inga mål, drömmar eller tankar kommer kring målen. Väldigt frustrerande.

Få inte panik, utan vila  i frustrationen! Dina mål kommer att komma och din kreativitet kommer att vakna! Lita på processen!

Steg 4

Passa på att utvärdera året som har gått.

Börja i allmänna termer. Hur har året varit? Vad hsr varit kul och gått bra? Vad är du stolt över? Vad kunde gått bättre? Var har du lärt dig? Viktigaste minnet? Om du orkar gör en liten årskrönika. Gå igenom månad för månad och dokumentera höjdpunkterna. Klistra in en bild för varje månad.

Sen bli mer specifik: Ta fram 2020 års mål och stäm av: Vad har du uppnått? Hur gjorde du? Vad har du inte uppnått? Varför?

 

Steg 5

Att bara går runt att tänka funkar inte, du måste göra. Så boka tid med dig själv då du ska sätta och ta fram målen. Dokumentera dina mål, jag gör det via ett  visionaryboard som jag plastar in och klistrar in på insidan av framsidan 🙂 på mitt anteckningsbok och flyttar med mig under hela året.

När du är klar, skåla i champagne!

Detta är så som jag gör, välj det som passar dig. Jag behöver färg och form och glädje runt omkring mig. Det ger mig energi!


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen