5 tips på hur du blir FÖRTIDS miljonär!

Har du sett  Nordnets underbara reklamkampanj, som har funnits lite överallt  under de senaste veckorna. Den har fått mig på gott humör varje gång jag har sett den.

Ingen vill väl bli FÖRTIDS pensionär, men alla vill väl bli FÖRTIDS miljonär! Frågan är hur gör man? Detta har fått mig att fundera, här kommer 5 tips:

  1. Allt sitter i huvudet, så börja med att tänka rätt! Inse att du kan bli det! Sätt inte upp stop i ditt eget huvud, utan ta det för givet. Jag tänker ofta: "...när jag blir svinrik då ska jag...".  Detta har blivit ett  mantra eller om du så vill affirmation! Jag är ingen expert på attraktionslagen, men antar att det är så den fungerar?
  2. Tanken: "när jag blir svinrik.." är även ett bra sätt att formulera för sig själv vad man ska göra när det händer. dvs det blir som ett mål, om mål kan du läsa tex i mina december inlägg
  3. Att tänka är bra, men det  räcker inte. Ska något hända så krävs det  handling. Även om jag tror att allt du önskar dig av universum kommer du att få, så räcker inte med att önska. Du måste GÖRA, handla, agera!
  4. Nordnet vill  naturligtvis att vår handling ska bli att vi  investerar. Det håller jag helt och hållet med. Redan i boken om "Den rikaste mannen i Babylon" från massor av år sedan visste man det, avsätta alltid 10% av din inkomst för dig själv och din framtid. Oavsett hur din ekonomi ser ut, dvs om du har ont om pengar är det ingen undanflykt. Mitt tips om aktier är att om du inte är aktieintresserad investera i en  investmentbolag eller en indexfond. De  sprider risken i många olika aktier. Typ...det finns massor av andra ställen som har massor av bra tips på aktieinvesteringar. Och by the way, jag tycker att Avanzas sida är enklare och bättre än Nordnets.
  5. Sist men inte minst. Den gamla 80/20 regeln gäller även för vad du tjänar dina pengar på. dvs ger 80% av resultatet, kommer från 20% av aktiviteterna.  Det svåra är att förstå  vilka 20% det är som kommer att ge mest effekt. Detta gäller inte minst när vi pratar sälj och marknadsföring. Mitt tips här är: gör det du tycker är roligt! Ungefär som alla träningsmänniskor säger, hitta en träningsform som du tycker är rolig. Vad ska man då göra om man är som jag och aldrig hittat sin grej? Hm....lite motsägelsefull men ändå: Se det som tandborstning, något du bara gör! Lägg inte så mycket värdering i det!

...sen kan du ju alltid jacka upp priset:) också!

 

 


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen