10 steg som inspiration för dig som vill starta eget! FORTSÄTTNING!

Här kommer de 5 sista tipsen som jag har plockat ur min egen erfarenhet och den väg som har lett mig mot mina mål!

 

  1. Be om hjälp! Jag har alltid fått mycket hjälp och pepp på vägen. Jag tror att som du ropar i skogen får du svar. Att denna bloggserie startade från Annas mail och fråga  är verkligen ett bevis på detta en eloge till dig Anna som kontaktade mig. Vem mer kan du få hjälp av? Vilken konkret hjälp kan du få i forma av kunder, resurser etc? Och kanske den viktigaste frågan av alla, vilken hjälp behöver du?

 

  1. Fokusering i all sin ära, jag tror på den, men det går att kombinera. Jag tror på att vara tvåbent, dvs att ha åtminstone två intäktsben i sin verksamhet. Går det dåligt på det ena, så finns det i alla fall stor möjlighet att det går bra i det andra. Detta ger en trygghet! Jag har alltid varit tvåbent, tex började jag kort efter att jag startade Islandshästgården att föreläsa och hålla kurs.
  1. Välj din man och dina vänner med omsorg. Var noga med att endast omge dig med människor som tror på dig, kan hjälpa dig och ge dig positiv energi! TA bort energitjuvar från ditt liv och se till att ha människor som hjälper, lär och peppar dig. Om du har en offermentalitet, glöm det där med att starta företag!
  1. Rent konkret så råder jag alla att som första steg i företaget hitta första kunden! Många börjar med att göra allt annat, logga, hemsida, visitkort, skriva koncept och vad det nu kan vara. Jag började med att ringa största Islandshästgården i Göteborg och be om råd. De sa:  ”Kanon, kom hit etablera er, vi hjälper er igång! Vår verksamhet blir full på 3 veckor för hela säsongen, vi kan skicka alla kunder till er”. Tack universum för det! Och tack Barbro och Otto Bäckström på ”Tölt i väst”. Jag är er evigt tacksam! Utan er hade det inte varit möjligt!

Jag tror starkt på ”What goes around, comes around”!

 

  1. Sätt upp mål, både på lång och kort sikt! Fira varje mål du når!

Med det har du fått hela min lista. Det finns naturligtvis 10 000 andra tips också. Allas resa är unik, Lycka till med att hitta just din!

Och Anna du får naturligtvis gärna intervjua mig i din webbtidning och när du läst detta. Och om du har orkat följa mig i denna serie ända hit, har du gått igenom ett nålsöga. Det ska bli spännande och se om du gör det. Många orkar inte klicka upp, läsa ets. Om du vill har mer hjälp av mig, skicka mig ett mail så ska du få en belöning, jag hjälpa dig genom en nyttig överraskning!

 

Jag blev inspirerad av att skriva allt detta. Det gav tillfälle till reflektion. Och det passar ju bra så här på sommaren. Dessa 10 råden var starkt ihopknippade med min företagsstart. Jag började fundera på hur det kom sig att jag tog stegen vidare i företagandet. Bestämde mig därför att fortsätta reflektera. Nästa steg i denna serie kommer att handla om hur jag tog klivet in i den verksamhet jag har idag och hur jag blev framgångsrik i den!


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen