Starbuck – ett café som hela tiden utvecklar sin affär!

På Köpenhamns flygplats gick jag häromdagen förbi en liten självbetjäningskiosk från Starbuck. Jag har aldrig sett någon tidigare och blev inspirerad av att se mitt favoritfik  (...Starbuck...) hitta på något nytt. När jag sen kom till den lilla kurslokalen i Karlskrona, så stog där en likadan kiosk!

En ny trend tänkte jag. Du betalar med kreditkort, trycker på en knapp och får en riktigt god kaffe. Hoppas att det kommer att funka!

Det gäller att utveckla sin affär hela tiden.Starbucks har varit mästare på detta. Det få vet är att de höll på att gå i konkurs  efter något år. Det var då de bestämde sig att göra tre saker:

  • servera lite bättre kaffe, ta lite mer betalt och aktivt arbeta med merförsäljning

resten är som man säger historia:)


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen