Springer du i skogen eller i utvecklingstrappan?

Hur gör du för att utvecklas? Jag brukar visa denna utvecklingstrappa på mina utbildningar.

Den bygger på 4 enkla steg:

1. Första steget i trappan är insikt. Du inser att du vill utvecklas och lära dig mer. Här har du en omedveten inkompetens, dvs du vet inte äns om att du inte kan.

2. Nästa steg i trappan är att du söker kunskap. Då har du en medveten inkompetens, dvs du vet åtminstone om att du inte kan.

3. Det är nu dags att börja träna och nöta in ett nytt beteende. Här har du en medveten kompetens, dvs när du tänker och koncentrerar dig så blir det rätt!

4. Sista steget är när du tillslut står längst upp och du har fått en ny färdighet, det är när allt går lätt och flyter på. Du har fått en omedvetens kompetens, dvs du behöver inte tänka du bara gör och det blir bra. Förkortningen här är lämpligt nog OK!

Jag känner allt för många som fastnar i sin kompetenstrappa. Som inte vågar slänga sig ut i trappan igen utan står kvar längst upp och nöjer sig med det de kan.

Detta gäller mentalt såväl som fysiskt. Själv så uppgraderade jag min hatkärlek till löpning genom att under detta år ta en Tjejklassiker! Fick lära mig både att åka skidor och cykla. Simma kunde jag! Så nöjd!!

#sälj #jackaupp #guldstjärna #argumentera


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen