”Hjälp pensionen är ju jättelåg!”

Så är det många som säger till mig och det tråkiga är ju att för de flesta av oss så kommer det att bli så. Men även om vi inte har ett helt liv kvar att tjäna in till vår pension, så kan vi påverka vår situation. Hur?

 

  1. Redan i den uråldriga boken ”Den rikaste mannen i Babylon” rådde sina läsare att avsätta 10% av sin inkomster till sig själv. Det är grundregel nr 1. Kanske tycker du att du tjänar för lite? Det spelar ingen roll, vi anpassar oss till de pengar vi har tillgångtill så se till att dra 10 % direkt innan du börjar spendera .
  2. Investera de 10%:en klokt. Själv har jag tröttnat på finansbranschen, de har förvaltat mitt kapital med ett enda intresse framför sina ögon: Deras egna!! Tröttnade på det och har nu börjat förvalta delar av mitt kapital själv. Väldigt roligt och spännande! Ger dessutom en helt ny infallsvinkel på ett av mina största intressen, affärslivet!
  3. Mina söner och deras kompisar är även de intresserade av börsen. När jag frågar dem hur lång tid det kommer att ta dem att få ihop ett kapital på 1 miljoner så säger 9 av 10 mindre än 10 år!

Detta ger gott hopp till alla 50 åringar! Det kommer inte ta längre tid för oss att få ihop tex ytterligare en miljon lagom till pensionen! Tro på det och gör det som krävs!


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen