Får du lön den 25te varje månad?

90 % av Sveriges arbetsföra är anställda, de vet att "den den 25:te smäller det" som Magnus Uggla sjunger.
För småföretagare händer det ingenting den 25, det händer något först när de har fakturerat.
Som föreläsare  så försvann all mina uppdrag redan i feb/mars. Antingen bokades de av eller flyttades fram till i höst.
Nu när hösten närmar sig så flyttas mina uppdrag fram ännu ett par månader. Jag antar att det är en konsekvens av att Tegnell förordar att vi fortsätter att arbeta hemma, att vi fortfarande bara får träffas 50 st på samma gång etc.
Jag säger ingenting om detta. Vi är i en extrem situation och jag har inte kunskap om vad göra för att begränsa smittan.
MEN det jag har kunskap om det är hur många egenföretagare drabbas hårdare och hårdare av denna konstiga tid vi lever i. Skjuts tex mina uppdrag framåt, så blir det inget fakturerat och då inget som smäller på kontot den 25:te.
Genom alla de Entreprenörs program jag genom åren har genomfört och alla de 1000 tals småföretagare jag har i mitt nätverk, så vet jag att de likvida medlen börjar sina. Det är nu i höst  det blir riktigt jobbigt för många.
Men det finns ju hjälp att få tänker du?
Nej, många  står utan hjälp,  tex så inkluderar korttids permittering inga enskilda företag. För att kunna utnyttja det i ditt AB måste du ha tagit ut lön varje månad och framförallt på den magiska jämförelse månaden året innan för att kunna få ta del av det stödet. Och som sagt var som företagare tar du lön när du har fakturerat, fakturerar du inte blir det ingen lön.
Ett annat stör är omställningsstöd, dvs få hjälp med till fasta kostnader. Det är bra för stora företag. Små företag har inte råd att binda upp sig med fasta kostnader. Det är en av anledningarna till att så många tex inte har kontor.
En vädjan till dig som anställd är att tänka på alla småföretagare, nu så här strax före den 25.
Vad kan du göra för att stötta en småföretagare?

Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen