Bli mer strukturerad- bra tips från David Stiernholm. Fritt tolkade av mig!

I dessa dagar då många av oss jobbar hemma, så behöver vi kanske lite extra hjälp med strukturen. Min vän och kollega David Stiernholm, Sveriges enda struktör är en fena på detta. Här kommer lite tips från honom, fritt tolkade av mig!

  • David är, precis som jag njutningsdriven, därför vill han leva strukturerat för att få tid till njutning! Var strukturerad, njut mer!
  • Vill man ha digitala "att göra-listor" så rekommenderar David två olika: Microsofts TODO alt Googles "To doist"
  • Gör en investering i framtiden genom att ta en uppgift som du har lång tid på dig att göra. Beta av 15 min per dag på den eller någon annan arbetsuppgift vars deadline ligger långt fram. När det sen börjar bli dags för arbetsuppgiften att bli avbockad så är den kanske redan klar! #enkvartomdagen
  • Blir du störd av ljud runtomkring dig?  Sätt på dig hörlurar med syntetiskt ljud. Det är mycket bättre än musik! David rekommenderade appen: Noisli och han gillar brown noice bäst!
  • Ta hjälp av tomatmetoden eller rättare sagt Pomodoro-metoden när du arbetar. Sätt timer 25 min jobba + 5 min ledig. Eller om det är något riktigt tråkigt du ska göra, tex deklarationen ta hjälp av formeln, (10+2) x 5. Det innebär att jobba 10 min, ta rast 2 min och gör det i 5 omgångar. Efter några omgångar är du förmodligen igång, det flyter på och du vill göra klart!
  • Prova Davids app ”Klart – bli superstrukturerad på 31 dagar”. Uppdelat på tre områden 1. Organisation & struktur 2. Prioritera & renodla 3. Automatisera

 

Gör minst tre av dessa saker, så får du mer tid till att njuta!

Vill du läsa mer om David eller ha kontakt, så finner du hans hemsida här!

 


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen