Vad min häst Huni lärde mig om målfokusering

Jag inledde min bana som företagare genom att starta en islandshästgård. Där hade jag en häst som hette Huni. Det var en stor, lite klumpig fux. Lat som sjutton! Han var inte vassaste kniven i lådan så att säga, trög och saknade vilja. Men snäll.

IMG_5044

På våra turer var han förvisso perfekt för nybörjare genom att vara  tryggheten själv, men om de inte visste hur man drev på en häst blev han alltid långt bakom de andra hästarna.

Jag beklagade mig före en Islandshästinstruktör, Ia, som kom till oss med jämna mellanrum och höll kurs i ridning. Hon sa då att vilja är något man tränar upp och beskrev hur man skulle träna en häst.

Detta har jag tänkt på de senaste 15 åren och funderat på om det även går att träna upp en människas vilja? Min tes var att jag tror att målfokusering handlar om vilja, motivation och träning

Så jag bestämde att testa på mig själv och se om jag kunde träna upp min vilja. Jag har aldrig orkat springa. Jag är ju stor, lite klumpig och ursprungligen lite lätt fuxfärgat hår, så egentligen är jag nog rätt lik Huni. Så jag bestämde mig för att använda löpning som verktyg för att träna upp vilja och målfokusering. Hittade Runkeeper! Appen som hjälper dig att sätta mål, följa upp resultat och kolla dina nyckeltal.

IMG_4929

Jag måste säga att jag älskar Runkeeper, har gett mig all motivation i världen för att springa! Jag kan sitta i timmar och jämföra mina "nyckeltal" från löpningen.

Jag är helt övertygad om att min löpträning har gett mig det resultat jag egentligen var ute efter jag är mer målfokuserad och uthållig idag.

Och det tog mig ända till New York! Så nöjd!

Så här nöjda är vi efter loppet!
Så här nöjda är vi efter loppet!

Jag två minuter före starten på 6 th Avenyn
Jag två minuter före starten på 6 th Avenyn

IMG_5452
Eva och jag fångades på en av de 17 (!) officiella bilderna från loppet. Vi var 11 000 anmälda, hur sannolikt är det att vi kom på bild!


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen