10 tips om hur du får en strålande semester!

Inser så här inför den stundande semestern, att jag har vissa rutiner för att skapa en härlig ledighet.

Här kommer mina tips, kanske kan det hjälpa även dig!

1. Från och med skolavslutningarna börjar jag varva ned. Just nu tex sitter jag och planerar säsongens sista uppdrag, administrerar det jag inte hunnit med och planerar höstens aktiviteter.

2. Jag gillar symboler. Därför har jag alltid turkosa naglar på sommarsemestern. De gör mig glad och påminner mig varje gång jag ser dem: Det är semester! NJUT!

 

3. Just nu håller jag alltså bara på att trappa ned jobbet. Därför har jag bara turkosa tånaglar.

IMG_7829

Naglarna på händerna får bli turkosa först när semestern börjar på riktigt!

 

 

 

 

 

4. När jag är mitt uppe jobbet känns det ju som om jag inte vill ta ledigt. Några veckor in i semestern känns det som om jag aldrig vill börja jobba igen! Och när semestern är över kan det ibland vara svårt att ta upp tråden. För att underlätta för mig själv gör jag en ”att göra -lista”. Jag inkluderar lösenorden, de kanske glöms bort över sommaren! Så gör en lista! Ta upp den direkt efter semestern och vips är du inne i jobbet igen och kan inte fatta vart semestern tog vägen! Jag brukar njuta av att börja jobba! Livet blir meningsfull av variation!

5. Forskning säger att vi behöver ha minst 3 veckors sammanhållen semester för att hinna koppla ned ordentligt. Jag behöver mer och har alltid försökt att ha minst 5 veckor.

6. Hur då? Även det handlar om att planera. Är du anställd kanske du har övertid, är du egen då är det kanske lättare? Det är en av de största orsakerna till att jag för 25 år sedan startade eget! Jag kan styra min egen tid. Jag har alltid planerat mina intäkter under endast 10 månader om året. Lågsäsong har vi alla och inkomstbortfallet får inte komma som en överraskning!

7. Tänk igen vad du verkligen vill göra under semestern. Prioritera! Du kommer inte att hinna allt! Använd dig av argumentationsteknik för att övertyga nära och kära om det som är viktigt för dig. Ta reda på vad som är viktigt för dem. Kom ihåg, livet är ett givande och tagande!

 

8. Var närvarande i stunden! Jag får stor inspiration av min hund Stella. Hon har inget svårt varken för att vila eller njuta av stunden!

IMG_9682

 

 

 

 

 

 

9. På tal om rörelse! Jag fick en start i Tjejmilen av mina söner i julklapp. Under semestern skapar jag mer tid för träning! Behöver du motivation? Prova en app, jag älskar Runkeeper!

IMG_4457

 

IMG_4929

 

 

 

 

 

10. Sist men inte minst! SOV!! Jag älskar att sova och njuter av varje sovmorgon! På semestern blir det många!

Inser att det viktigaste av allt är att ha rätt mindset på semestern, såväl som alla andra dagar. Välj med vilket anslag du vill vakna varje morgon! Du bestämmer över hur din dag blir. Det handlar inte om hur vi har det, utan hur vi tar det! Själv har jag för sommaren 2016 bestämt följande anslag:

  • Glädje, lugn och närvaro!

Detta får bli sommarens nyckelord!

Njut av sommaren! Kika gärna in här ibland på bloggen, jag kommer att uppdatera den med jämna mellanrum!

Stjärnhälsningar från Karin

Nedcabbat för sommaren!
Nedcabbat för sommaren!


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen