Så här gör du ett lyckat födelsedagsparty online!

Jag fyllde år i tisdags. Jag tycker att alla födelsedagar ska firas och denna födelsedag var inget undantag. Men ....så hände allt med här med Corona, social distans, karantän och ja...du vet! Jag gick och funderade på hur jag skulle kunna fira min dag ändå?

Samtidigt så frodas de digitala mötesformera och överallt kommer det tips kring hur man ska göra succé med sina föreläsningar, utbildningar etc. Måste säga att jag har blivit smått stressad och har tänkt att nu måste även jag  gå online med alla mina föreläsningar och kurser.

Men sen tänkte att jag vill inte börja i den professionella ändan,  jag börjar i den privata och drar mina lärdomar där. Detta innebär att jag har ihop med mina vänner både quiz, middagar och AW några gånger i veckan.

I tisdags kom jag på att jag firar min födelsedag  genom att bjuda in till  en Zoom fest! Det fungerade över förväntan. Det var otroligt roligt att träffa så många nära och kära. En av fördelarna är ju även att du behöver inte känna den där vanliga begränsningen i antal, geografi etc. Nätverksfaktorn mellan gästerna var hög!

Fyller du år snart och inte heller vet riktigt hur du ska fira? Prova ett digitalt party, mingel eller vad du nu vill kalla det!

Nedan kommer några lärdomar jag drog:

  • Vi var i snitt ca 10-15 stycken samtidigt , gästerna kom och gick hela tiden. Jag var oroligt att det skulle bi oregerligt, men det blev det inte. Ganska lagom mycket folk och "partyt" flöt på.
  • När nya gäster kom så vinkade jag till dem om ett samtal pågick, de flesta förstog då att hålla lite lägre profil. När det sedan var läge, så hälsade jag dem välkomna och gjorde en lite presentation.
  • Ha absolut en cohost och skapa i förväg några brakeoutrooms  utifrån de "kategorier" av gäster, tex "Släktingar" "Samarbetspartners" , "Barndomsvänner", "Kollegor" etc
  • Människans kraft, påhittighet och fantasi är oändlig. Vissa av gästerna hade klätt upp sig i värsta festblåsan, andra hade förberett tal resp gjort egna festmåltider! Det var så ROLIGT och jag kände mig så firad!
  • Vi höll på mellan kl 1600-2000, kändes väldigt lagom och efteråt var jag både lycklig och trött!

Skulle jag göra något annorlunda så hade jag tänkt på följande i inbjudan:

  • jag bjöd in via ett privat evenemang för mina vänner, via länk på FB och LinkedIN. Det kom fantastiskt många, men så här i efterhand skulle jag ha bjudit in fler lite mer personligt så att även de som inte umgås med mig kontinuerligt skulle känt sig välkomna och "vågade" komma. Många här även sagt så här i efterhand att de missat inbjudan och verligen hade velat komma. Så bjud även in via tex messenger eller sms.
  • Jag skulle ha använt någonslags registeringsfunktion, nu vet jag inte riktigt vilka som var med. Det hade varit roligt att ha en gästlista
  • Som vanligt hade det varit bra att gett lite ramar, tex ha videokameran på, visa upp något fint från ditt hem, din utsikt etc. Det blev helt spontant att  att många visade något, tex det vackra vädret, vårblommor etc där just de var och det gjorde att det hela blev väldigt  personligt och jag tror att alla kändes sig uppmärksammade.
  • I samma anda som ovan: Skippa proffsbakgrund, det gjorde att det blev mer opersonlig. Säkert bra på jobbet, men passade inte i detta privata sammanhang.
  • Förbered folk på att detta blir en premiär och vi får se hur det blir, men att några saker att tänka på är följande. Kom in vinka, avbryt inte och kasta dig inte in i festen, avvakta och vänta in din tur. Jag kommer att presentera och prata med alla (hoppas jag), slå på videon och kom ihåg att  muta mikrofonen om du är i en miljö med mycket bakgrundsljud.

Är det någon som vill göra något liknande och vill ha lite mer tips hör av er!! Jag hjälper gärna till att göra din stora dag, just stor och minnesvärd!

TACK ALLA NI SOM FÖRGYLLDE MIN DAG!

 

 

 

 


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen