En liten påminnelse- kom ihåg att förhandla!

IMG_6844Så glad idag!

Denna tavla har jag gått förbi en hel månad. Den hänger i ett skyltfönster nära mig. Jag känner med hela min kropp och själ att jag skulle vilja ha den i mitt sovrum. Tänk att starta varje dag med att vakna upp och se detta härliga leende!

Så igår vad dagen då jag gick in i butiken för att göra slag av saken. Men fan flög i mig och jag tänkte lev nu efter dina egna förhandlingsråd:

1. Förhandla alltid med beslutsfattaren.

- Detta gjorde jag: Hittade då telefonnumret till konstnären.

2. Skapa dig en uppfattning kring ditt förhandlingsläge.

- Detta gjorde jag: Tavlan har hängt där minst en månad, affären säljer egentligen vintagekläder och jag hade tagit reda på att detta är en ny marknad för dem att sälja tavlor. De skulle dessutom fortsätta samarbeta med konstnären som har målat "min tavla", men med andra motiv. Jag tänkte därför att de ville bli av med denna tavla för att kunna hänga upp en annan och visa på att det är ruljans i försäljningen

3. Tänk efter vad objektet är värt för dig och vad du vill betala. Ta fram ett span, så att du vet din förhandlingsram

Detta gjorde jag: Med detta i bakhuvudet så ringde jag konstnären, la ett bud 20% lägre pris. Han satte lite i halsen, men frågade när jag kunde göra affären och jag sa direkt! Bra, då kör vi sa han!

Vad kan vi lära oss av detta då? Fråga alltid efter lägre pris och när någon ger dig ett bud: Kom alltid med ett motbud.  Även jag hade ju prutmån och hade förstås satt upp mitt förhandlingsram!

 

Nu ska jag hänga upp min fina nya tavla!


Läs fler intressanta inlägg!

Rulla till toppen